Снимка: БТА

До края на 2019 г. предстои да решим окончателно въпроса с липсата на спортни зали и физкултурни салони в столичните училища. През последните години изградихме 10 спортни зали и физкултурни салони в различни училища, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Спортът трябва да се развива и в детските градини и училищата. Затова основните инвестиции от инвестиционната програма на общината насочихме към изграждане на физкултурни салони и спортни зали в детски градини и училища", заяви тя.

С всички усилия, които полагаме до края на следващата година, предстои да решим окончателно въпроса с липсата на спортни зали и физкултурни салони в столичните училища, допълни тя.

На пресконференция за обявяването на запазването на титлата "Европейска столица на спорта" и представянето на програмата от спортни прояви на фондация "София – Европейска столица на спорта“ за 2019 г. Фандъкова изброи плановете на общината за спорта на малките столичани.

За 2019 година сме предвидили изграждането на 5 спортни зали в 5 училища – 37-о училище в ж.к. "Люлин", 176-о училище в с. Негован, 175-о в с. Мрамор, 64-то в район "Витоша“, 30-о училище в район "Възраждане". Процедурите за тях вече се провеждат.

Приключи изграждането на зала в 149-о СОУ в "Овча купел". В 81-во СОУ изградихме и басейн, който се използва активно. Стартирахме и програмата за строеж на 6 малки многофункционални спортни зали в дворове на училищата.

Приключи и откритата процедура за обществена поръчка за изработване на типови инвестиционни проекти.

На 24 август изтече срокът за обжалване и до момента няма постъпили жалби, което означава, че на практика започва работното проектиране. Срокът за изпълнение е кратък - до 2-3 месеца ще приключи и оттук нататък следва поетапно да заложим средства по изграждането на тези 6 зали, каза още кметът Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase