Снимка: Булфото

Заради ремонта на бул. "Васил Левски" от бул. "Граф Игнатиев" до бул. "Цар Освободител" се въвеждат промени в организацията на движение, съобщават от Столична община.

От 00.00 часа на 31 юли до 24.00 часа на 3 август се забранява влизането на пътни превозни средства по източната половина от пътното платно на бул. "Васил Левски", между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "ген. Гурко" и между ул. "ген. Гурко" и бул. "Цар Освободител". Движението на пътни превозни средства ще се извършва двупосочно в западната половина от пътното платно на булеварда в същия участък.

От 00.00 часа на 31 юли до 24.00 часа на 3 август се закриват местата за почасово платено паркиране: по бул. "Васил Левски" на 50 м преди ул. "Проф. Н. Михайлов" в посока ул. "Ген. Гурко"; по бул. "Васил Левски" от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Юри Венелин".

Въвежда се промяна в режима на работа на светофарните уредби на следните кръстовища: бул. "Васил Левски" - ул. "Граф Игнатиев" - бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Васил Левски" - ул. "Ген. Гурко", бул. "Васил Левски" - бул. "Цар Освободител".

От 00.00 часа на 31 юли до 24.00 часа на 3 август превозните средства от системата на градския транспорт, преминаващи през участъка ще се движат по променени маршрути.

Автобусите по линия 9 - в посока ул. "Ген. Гурко", ще се движат по скъсен маршрут до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Цар Освободител", надясно по бул. "Васил Левски", надясно по ул. "Шипка" и по маршрута си до Автобаза "Искър". Автобусните от линия 84 - в посока ул. "Ген. Гурко", ще се движат по скъсен маршрут от пл. "Орлов мост" до моста при стадион "Васил Левски". В посока летище София Терминал 2 - от моста на Стадион "Васил Левски" - наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си.

Автобусите от линия 94 - в посока СУ "Св. Климент Охридски", ще се движат по следния маршрут - от бул. "Черни връх", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до пл. Орлов мост, обратен завой по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до бул. "Черни връх" и по маршрута си до Студентски град.

Автобусите по линия 184 - в посока ул. "Ген. Гурко", ще се движат по скъсен маршрут от пл. "Орлов мост" до моста при стадион "Васил Левски". В посока летище София Терминал 1 - от моста на стадион "Васил Левски" наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си.

Нощната автобусна линия 2 - не се променя, като преминава през ремонтния участък с автомобилите.

Маршрутите на тролейбусни линии 1, 2, 5 и 8 не се променят. Автобусите по линиите 9, 84, 94 и 184 ще спират на всички съществуващи спирки по променените маршрути.

Разкрива се временна еднопосочна спирка на бул. "Цар Освободител" на 50 метра от пл. Орлов мост за автобусна линия 9.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase