20 млн. лева струва уличното осветление в София за годината. Подменят се много от опасните стълбове на различни места в столицата. Не навсякъде, обаче проблемите с осветлението са разрешени.

Крушките, които могат да се видят в много подлези в София, се подменят едва когато се планира ремонт на подлезите, съобщава Bulgaria ON AIR.

Скоро предстои подмяната на уличното осветление. Над 100 опасни стълба от началото на годината са подменени с нови.

А около 1000 крушки са сменени с нови лед осветление до момента, като работата продължава. В момента активно се работи по бул."Симеоновско шосе" и бул."Христофор Колумб".

А най-големият обект, където предстои подмяна на уличното осветление е надлезът "Надежда", където ремонт не се е правил от изграждането му.

Според зам.-кмета по транспорт на София Евгени Крусев, процентът на осветляване ще се подобри с над 35%, ще бъдат сменени 27 стълба, които в годините са били повреждани вследствие на ПТП-та.

Очаква се проектът да бъде завършен до края на летния сезон. Ново осветление вече има на булевард "Възкресение" в "Красна поляна".

Предстои това да се случи и на булевард "Константин Величков", в квартал "Люлин" и около 25-та поликлиника в "Младост".

За всички тези ремонти през 2018 г. общината е отделила около 20 милиона лева.

Целта е за 2018 г. да бъдат спестени 300 000 мегаватчаса електроенергия. Това позволява около 70 хил. лв. годишна икономия, която от общината обещават да бъде инвестирана в улично осветление там, където няма такова.

Коментари Напиши коментар

21

шоп

преди 4 години

сменят ги и слагат едни мижави, дето едва мъждукат. Ако минеш вечер покрай ЦУМ и Халите, като нищо може да настъпиш някой мигрант. А иначе крушки има навсякъде.

20

Warning

преди 4 години

Много е Важно да се слагат само БЕЗВРЕДНИ ЖЪЛТИ ОСветителни тела. По пътищат аима инсталирани много такива.Има обаче и високо вредни облъчващи и увреждащи тежко огромни обеми.Виждат с е лесно с просто око.Маскирани с а като уж Енергоикономични БЕЛИ ..подобни тежко вредни са всички бели скенери инсталирани вместо доказано безвредни фарове на автомобилите. Облъчват тежко и увреждат трайно.Облъчени пешеходци моментално развиват увреждания вкл на зрението.Западни експерти предупреждават отдавна.

19

Анонимен

преди 4 години

Тия милионите за нищо ги нямат. Пак някоя фирма за внос на LED освтление, близка до правителството ще станат милионери за една нощ.