Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

Сигнал за дупки по пътното платно и неправомерно паркирана от години каравана в столичния квартал Дружба 2 бе подаден от гражданин до Столичната община и Столичен инспекторат чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

"Искам да подам сигнал относно дупки по пътното платно в междублоковите улици. С години стоят и стават все по-големи. Целият квартал е осеян в дупки, но в този сигнал ще отбележа само няколко", пише столичанинът.

Той информира, че те се намират на Т-образното кръстовище на ул. Мария Нейкова и блок 209, до църквата, на самата ул. Мария Нейкова, както и на съседната улица - пред блок 218.

"Дълги и дълбоки дупки, които не можеш да заобиколиш, влизайки в паркинга. Вътре в паркинга също има дупки, които се изравят усилено от дъждовете", пояснява още той, като допълва, че миналата седмица дори е спукал задна гума заради същите дупки.

"Кой ще ми покрие разходите за това?", пита той, изразявайки надежда, че необходимите ремонти ще бъдат реализирани след толкова години.

Той сигнализира и за неправомерно паркирана каравана на паркинга на блок 209.
 
"Захранена е постоянно с кабел за ток, който е свързан към помещение, прилежащо на църквата. В същото време паркингът изнемогва от недостатъчни места за паркиране. Моля да назначите проверка на случая", се посочва в сигнала.

Във връзка с проблема с паркирането в квартала, столичанинът съобщава, че кметът на район "Искър" е издал заповед да не се паркира на тротоара пред църквата на бул. "Цветан Лазаров", като непрекъснато са изпращани служители да вдигат автомобилите.

"Тротоарът е достатъчно широк и има място да минават пешеходци и майки с детски колички. Това пространство много улесняваше живущите в блок 209 и 210, тъй като в паркинга няма достатъчно паркоместа и автомобилите се редят в три, дори и в 4 редици", отбелязва още той и допълва: "Призивът ми е, ако е възможно това пространство отново да се използва за паркиране".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase