Снимка: Bulgaria On Air

Гръцка ваканция за ученици се превърна в истински Сървайвър, без да очакват. Срещу 530 лева за родителите, децата им получили нощуване в обща спалня, без чаршафи на леглата и още "екстри".

Иначе офертата била примамлива - остров Халкидики - плаж, море, спорт, изучаване на английски език, четири хранения на ден и транспорт. Да ама не!

Обещанията за 7-дневната почивка в Гърция, се оказали преувеличени. Според организаторите на пътуването обаче проблем няма.

"Трябваше да си носят собствени чаршафи и също така няколко топчета тоалетна хартия, за да могат да изкарат седмицата. И всичко това за цената от 530 лева", споделя пред Bulgaria ON AIR възмутената майка Йоана Захариева, която изпратила сина си.

Първоначално тя не обърнала внимание на оплакванията от мръсотията и лошата храна, но обажданията от сина ѝ зачестили. Проблемът е, че е трябвало сам да почиства тоалетната и банята, уточни разочарованата майка.

Певицата Йоана Захариева обясни още, че изобщо не е имала намерение да ходи до Гърция, но реакция ѝ е била предизвикана от организатора на екскурзията, който ѝ отказва обяснение на ситуацията. Следва лек конфликт по телефона, който я принуждава да отиде до лагера и да си прибере детето.

"Всяко дете мечтае да отиде на лагер. Очаквах всичко най-прекрасно, той да се върне още по-щастлив. Първото нещо беше, че трябва да приготвим чаршафи и тоалетна хартия за децата за седмица. Първоначално знаехме, че са по 8 деца в стая, след това се разбра, че са по 12", обясни разтревожената майка.

"Не виждам проблем никъде. Децата в 5-и клас са леко разглезени и при всяко малко разклащане на желанията им звънят на родителите. Тази фирма за трети път провежда спортен лагер с ученици от 119-о училище. Това дете най-вероятно е разочаровано от някои дребни неща, а останалите 50 човека са силно удовлетворени", коментира директорът на 119 СУ Диян Стаматов.

Той научава от пост в социалната мрежа на Йоана Захариева за казуса. Връща й парите за екскурзията на детето. Организаторът пък го е уверил, че средствата ще бъдат възстановени по сметката на училището. Майката е благодарна на директора за бързата реакция.

Стаматов подчерта, че условията във въпросния лагер са леко скаутски и от децата се очаква участие в най-различни активности. Спортните дейности са постоянни и се говори само на английски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase