Снимка: архив, Булфото

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред във връзка с предвидените поредица шествия в столицата. Въвеждат се и промени в организацията на движението, съобщиха от МВР.

Първото шествие е заявено с начален час 14,00 ч., сборен пункт пл. "Народно събрание" и маршрут по бул. "Цар Освободител" до пл. "Независимост", по бул. "Княз Ал. Дондуков", бул. "Княгиня М. Луиза", бул. "Витоша" до НДК, пл. "България". Посоченият час на приключване е 16.30.

За времето от 16 до 22 ч. е организирано второ шествие, участниците в което ще се събират пред Паметника на Съветската армия - "Княжевска градина" и ще преминат по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", ул. "Ген. Йосиф Гурко", ул. "Г. С. Раковски", бул. "Княз Ал. Дондуков", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител" до Паметника на Съветската армия, където мероприятието ще приключи.

От 17 до 20 ч. в близост до билетния център пред Национален дворец на културата ще се проведе митинг-събрание.

Още по темата

В 18 ч. пред пилоните на НДК ще се събират участници в трето шествие, които ще се придвижат по бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Граф Игнатиев", бул. "Христо и Евлоги Георгиеви", пред сектор "А" на Национален стадион "Васил Левски", по алеята покрай сектор "Г" на стадиона до езеро "Ариана" в Борисовата градина, където ще приключи.

Преди, по време и след провеждането на тези прояви полицейски служители от СДВР, подпомагани от техни колеги от ГД "Национална полиция" ще бъдат ангажирани в обезпечаването на сигурността, охраната на обществения ред и организацията на движение в града.

На обявените сборни места ще бъдат изградени буферни зони за участниците в обявените събирания. Съгласно българското законодателство в обособените зони няма да бъдат допускани лица във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове/.

При необходимост по направленията на придвижване на шествията поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно.

Взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред.

От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провежданите прояви да проявят толерантност и да спазват стриктно указанията на униформените.

 

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 3 години

Толерантност??? Към кого най-напред? Към "различните", към "***", към крадливите управляващи, щото да не "счупим" държавата, бюджета, председателството ... Но последната капка в чашата на търпението зрее!

58

Анонимен

преди 3 години

Внушителна група руски братя са дошли в София, за да участвуват в парада.

57

Анонимен

преди 3 години

Уж сме лоши и не ги разбираме, но пък все някой трябва да им ражда деца за осиновяване, нали? Ами като сте различни, намерете си начини! Ама то и начините ще са такива, че не ми се мисли колко различно ще е качеството на поколението ви!