Шествие на хора с нетрадиционна сексуална ориентация се провежда в София.

4000 души очакват организаторите на събитието. Това е 11-тото издание на "София прайд“.

Още по темата
Има засилени мерки за сигурност - конна полиция, допълнителни охранителни фирми осигуряват спокойствието на участниците във фестивала, предаде БНР.

Няколко пропускателни пункта са отворени около паметника на Съветската армия.

В 19 часа ще тръгне шествие, което ще бъде част от фестивала.

За него разказва Радослав Стоянов, един от организаторите на прайда: "Посланието на нашето събитие е, че различието е различие. То е факт. Ние не го отричаме. Не призоваваме всички хора да са еднакви, а напротив - различието да бъде приемано и да разберем, че хората просто са такива, каквито са, и това не пречи на тях да бъдат пълноценни граждани".

Коментари Напиши коментар

241

Гей Прайдаджиев

преди 3 години

Геюве,братя и сестри мои,достатъчно смятам бяхме трън в очите на българските хетеро-извратеняци,нека догодина направим един прайд в Анкара,пък може и да ни излезе късмет за цял живот.

240

Една лесбийка

преди 3 години

И недейте приравнява психичноболните и хората с увреждания с тези извратняци... все едно, вие, които сте болни от рак или нещо друго, да бъдете приравнени с някой хетеросексуален педофил. Как ви се струва? Психичноболните са хора като хора, чувствителни и често интелигентни, а тия тук са морално осакатени... Не бъркайте нормалността с морала и нравствеността!... По-добре "луд", но духовен - княз Мишкин например - отколкото "здрав", но извратен... тия са точно това.

239

Една лесбийка

преди 3 години

Факт, хомосексуалистите, които парадират, извращават обществото. Но! Обществото бе извратено и преди това: всички жени се носят като *** и са третирани като вещи, мъжете като незнам какво си, хората бяха промити от реалити шоу, американска деградираща култура, чалга, смартфони, и какво още... Да не говоря за наркотиците, казината, мафиите, порното и проституцията. От по-малкото зло се тръгва към по-голямото. Нека всички се замислят, а не да ми цвъкат минуси. Толелираш ли А, сам създаваш Б!