Снимка: Булфото

Общ преглед

Полицаи от цялата страна са мобилизирани за опазване на реда в София по време на Срещата на върха ЕС – Западни Балкани и съпътстващите я събития.

От рано тази сутрин на площада пред катедралния-храм "Александър Невски" започнаха да се събират служители на МВР, пише "Булфото". От там, униформените се разпределят по определените места за охрана.

Днес премиерът Бойко Борисов ще посрещне днес 28-те лидери на Европейския съюз и на страните от Западните Балкани преди Срещата на върха утре.

Освен в срещата ЕС-Западни Балкани премиерът Борисов ще е домакин на редица съпътстващи събития.

По обяд премиерът ще открие конференцията "Диалог със Западните Балкани: създаване на регион на растеж, сигурност и свързаност по пътя към Европа". На нея политици, общественици, представители на неправителствени организации от различни държави ще дискутират европейската перспектива пред страните от региона и стъпките за постигане на свързаност.

Следобед Борисов ще посрещне в резиденция "Бояна" лидерите от Европейската народна партия, които ще участват в Срещата на върха на ЕНП. По време на форума десните лидери ще се фокусират върху подготовката за срещата на върха между ЕС и Западните Балкани на 17 май. Очаква се Борисов и председателят на ЕНП Жозеф Дол ще направят изявления пред медиите.

Довечера министър-председателят Бойко Борисов ще разговаря с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Двамата ще обсъдят подготовката и провеждането на срещата ЕС-Западни Балкани на 17 май, на която Борисов и Туск са съвместни домакини.

В 19 часа в "София Тех парк" премиерът Бойко Борисов ще посрещне официално колегите си от Европейския съвет. Борисов е домакин на работна вечеря на лидерите на ЕС.
 

Коментари Напиши коментар

47

Оня с кИлимявката

преди 9 месеца

до 20 Pora... Под твоята, кИлимявка май няма нищо!

46

Анонимен

преди 9 месеца

Селските тарикати и остроумни хюмнета се надпреварват да бълват простащини! Стига бе,на работа! Ай сиктир от всезнайковци!

45

Ганчо

преди 9 месеца

Такова нещо не съм видял в Брюксел. Мисля, че тези които ще посрещаме днес там ходят по-често. Цялата работа се състои в това, че на българина ако му кажат че трябва да изяде едно парче баница, той изяжда две тави и след това всички около него страдат. Така е и сега. Блокада като че са дошли извънземни.