Снимка: HelpBook.info

В презастроена София градинките и парковете би трябвало да бъдат поне малко опазвани от живеещите в столицата, но не такъв е случаят на много места. За градинка в столичния кв. "Дружба", която системно се ползва като паркинг, сигнализира HelpBook.info.

"Градинката в междублоковото пространство на бл. 413 и 414 в Дружба-2 от година се ползва за маневриране, паркиране за ремонтиране на автомобили", пише гражданин в платформата.

Оказва се, че шофьорите не просто използват градинката като паркинг, а всъщност маневрират върху нея, ползват я като пряк път и шофират върху близкия тротоар.

В резултат не само зелената тревна площ е превърната в блато, а и тротоарът и околността биват замърсени, защото колите разнасят със себе си кал и оклуи.

"Пешеходците вървят по улицата, тъй като тротоара е в кал до глезените. Допълнително тази свличаща се кал, съчетана с треви и листа, запушва шахтите на улицата и есенно време се образува езеро", пише още сигнализиращият.

т.н. е нужно подаването на сигнали, за да бъдат решени проблемите ни да стане по-лесно и достъпно. Твърде често обаче подаването на сигнали към отговорните е тромаво и трудно.

Тук на помощ идва HelpBook.info. Сайтът на Investor Media Group е платформа, на която граждани подават сигнали за нередности от всяко едно място в България. Така се осъществява възможност за публична комуникация с институциите и прозрачност при тяхното решение.

Всички изпратени сигнали и отговорите от институциите се публикуват в HelpBook.info, където могат да бъдат разгледани, споделени и подкрепени от останалите потребители на платформата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase