Архив: Булфото

Гражданите на столичния квартал "Лозенец" са против готвеното закриване на трамвайното трасе до басейна Спартак. Те дадоха срок на Столичната община до един месец да възстанови движението на трамвай № 6 със същото разписание, както преди временното му спиране. Решението беше категорично взето на обществена дискусия, съобщават от "Спаси София".

В противен случай жителите на квартала заплашват с протести и гражданско неподчинение, припомняйки, че вече бяха събрани близо 5000 подписа срещу спирането на трамвая по бул. "Арсеналски".

Още по темата

"Преди две години кметът Йорданка Фандъкова обеща, че Шестицата се спира временно, за година и половина, заради строителството на метрото. Две години по-късно работата по метрото приключи, но управниците не само не спазиха обещанието си, но и възнамеряват завинаги да ликвидират трамвайното трасе", обясняват от организацията.  

От "Спаси София" са изготвили шаблон за жалба срещу ликвидирането на поредното трамвайно трасе в столицата и призовават всички столичани да участват в спасяването на Шестицата.

"Всеки може да намери жалбата на нашия сайт и може да я внесе лично в Столичната община на ул. "Московска" № 33 или онлайн през виртуалното деловодство на общината в call.sofia.bg", поясняват от организацията.

"Тази битка не е само за запазването на трамвая в Лозенец, който е безалтернативен и дава много полезни връзки за живеещите и работещите в района. Това е битка срещу систематичното унищожаване на един от символите на София - нейните трамваи. Това е битка за здравословен живот в нормална градска среда, както и срещу прахосването на публични средства и унищожаване на съществуваща инфраструктура, част от която основно ремонтирана едва преди няколко години. Освен това, няма никакви технически или финансови пречки трамваят да се възстанови, стига управляващите да спазят обещанието си", категоричен е Борис Бонев от "Спаси София"

Да се закрива готова инфраструктура на екологичен начин на транспорт, каквито са трамваите, в най-замърсената европейска столица е престъпление, настояват от "Спаси София". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase