Снимка: Helpbook.info

9Улица без асфалт и без осветление? Къде - в столичния квартал "Дървеница", а улицата е "Овчаренски водопад".

За проблемът живеещи на улицата подават сигнал към платформата на Investor Media Group - HelpBook.info.

На приложените снимки е абсолютно видно, че улица там не съществува. Трудно е да се нарече дори и черен път съществуващото кално трасе, но то определено не принадлежи на XXI век.

"Подаваме постоянно жалби и молби към Община Студентска, но всеки път получаваме един и същи отговор, който може да се види в прикачените документи. Искаме конкретен отговор със срокове и действия по изграждането на нашата улица, защото положението е ужасно", пише в сигнала.

Улица без асфалт, без светлина... Но пък с кучета! Къде – в "Дървеница"!

Ситуацията става още по-сложна при дъжд, а нетърпима през нощта, когато улично осветление просто няма. За да бъде още по-неприятно в квартала бродят и бездомни кучета, което прави прибирането или излизането на живеещите много опасно.

"Искам да попитам според вас прикачените снимки отговарят ли на данъците които плащаме и на облика на гр.София като европейска столица", логично пита сигнализиращия.

Достъпът до входовете на блока е силно ограничен и поради новостроящи се в близост сгради, които освен всичко друго разнасят тази кал и мърсотия в целия квартал.

Заради липсата на улична настилка и заради затрудненията от строежа линейка и пожарна кола трудно могат да стигнат до входовете на жилищната сграда, таксита дори отказват да изпълнят курс от и до адреса.

"Очаквам отговор с конкретни дати и предприети действия по нашия проблем", завършва с надежда сигнала.
 
Още снимки вижте в HelpBook.info

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase