Снимка: Кадър "Нова телевизия"

Поредна брутална агресия на пътя! 59-годишен шофьор нападна млада жена, след като я засече на столичен булевард. Шофьорката е с разбита уста и търси свидетели на случката, за да може насилникът да бъде осъден.

Нели иска това, за да разберат и другите агресори на пътя, че това, което правят ежедневно по пътищата, не е безнаказано.

Нападателят е на 59 години, досега не са регистрирани негови криминални прояви. Предполага се, че е бивш военен. Той вече е извикан на разпит.

Саморазправата е станала на столичния булевард "Г.М. Димитров". Нели е чакала на светофара на главния вход на "Следствието".

"Аз се бях престроила в лявата лента за ляв завой. До мен от лявата ми страна застана друг автомобил, който също ще прави ляв завой. Това не се случва за първи път, реагирах така, че да не преча на автомобила до мен да завие, завих си плътно в дясната лента, в момента, в който и двамата бяхме на бул. "Г. М. Димитров", той включи мигача и започна да ме избутва от пътя в опит да се престои в дясна лента. Впоследствие се оказа, че искал да завие по "Лъчезар Станчев". Свирнах, за да не ме удари. За секунда той зави волана вляво и отново се засили в дясно да мине пред мен. Пуснах го, защото иначе трябваше да се ударим", разказа Нели случката пред Нова тв.

Завой, избутване и разбита уста на жена! Пак бой на пътя в София!

След това шофьорът на другата кола започнал да ръкомаха, младата жена му отвърнала също с жестове.

"Просто нямаше как. Питах го защо ръкомаха при положение, че той е виновен. Помислих, че всичко е отминало, докато не видях, че дава десен мигач. Завих след него, тъй като работя в района и всяка сутрин минавам оттук", продължи младата жена.

Докато кара след него обаче мъжът спира колата си и слиза от нея.

"Тръгна към мен. Нормалното беше да сваля прозореца, за да разбера какво иска, защото той говореше. Дойде при мен: "Каква си ти, какво искаш?". Аз му казах: "Щяхте да ме ударите, не виждате ли откъде направихте левия завой, освен това аз съм десностояща". Тогава мъжът нападнал.

"Той вдигна ръка, аз се опитах да затворя безуспешно, тъй като си беше вкарал лакътя в моята кола. И той успя да ме удари циганската, както се казва на жаргон, по устата".

Нели излязла веднага от колата и се развикала.

"За мен това не е нормално поведение на пътя, още повече когато човек не е виновен. Не сметнах за необходимо да премълча и да си продължа с разбита уста. Той имаше намерение просто да си се качи в колата и да си продължи по пътя", разказва шофьорката.

След удара тя се обадила на тел. 112 и тръгнала след нападателя си, за да го накара да изчака полицаите.

"Полицията дойде, разделиха ни да не сме заедно, написахме си сведенията. Той каза: "Аз нищо не съм ти направил, ти сама си ухапа устата". Заплаши ме няколко пъти: "Ти ще си платиш за това".

Нели си е извадила веднага медицинско и се надява свидетелите на инцидента да я потърсят в социалните мрежи.

"Не искам нищо от този човек, не става дума да ми изплати някакво обезщетение. Искам тези хора да разберат, че няма как така да решават проблемите и да остават безнаказани, защото тази агресия зачестява", обясни още младата жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase