Снимка: архив, БулФото

Паркирането на автобуси пред храм-паметника "Свети Александър Невски" се забранява със заповед на кмета Йорданка Фандъкова.

Според сигналите на столичани от района, мястото се е превърнало в незаконна автогара, откъдето тръгват туристически и пътнически автобуси. Често там могат да се видят и паркирани за часове превозни средства.

Още по темата

Според заповедта се разрешава паркиране на четири места за не повече от 15 минути на автобуси, извършващи случаен превоз.

Местата са определени - в северната част на улица "Оборище" в участъка между пл. "Св. Александър Невски" и бул. "Васил Левски".

Със специална схема е позволено паркиране на автобуси за случаен превоз с цел екскурзии или туристическа обиколка на София за най-много два часа в района на южното локално платно на бул. "Княгиня Мария Луиза" срещу Централна жп гара.

До 4 часа престой е разрешен на паркинга между ул. "Княз Борис І", ул. "Братя Миладинови", южния локал на бул. "Княгиня Мария Луиза" и ул. "Струга".

За целта Центърът за градска мобилност трябва да постави маркировка и допълнителни указателни табели на 2 езика - английски и български, става ясно още от заповедта, разпространена от кабинета на общинския съветник Симеон Славчев, който подел инициатива за забраната преди 4 месеца.

Изпълнението на заповедта ще се следи от Общинската полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase