Кадър: Bulgaria ON AIR

Третият лъч на метрото, който се изгражда в момента, ще бъде готов до септември 2019 г. Подземната железница ще свърже тогава отсечката от Попа до "Красно село". Станциите в "Хаджи Димитър" и "Овча купел" обаче ще останат за 2020 година, съобщи Bulgaria ON AIR.

Популярното столично кръстовище "Попа", 15 метра под земята – метростанция №9, част от третия лъч на метрото, който е разделен на два етапа, които в момента се изграждат.

Първият етап, в който влиза и метрото под "Попа", е от бул. "Владимир Вазов" през центъра до "Красно село". Вторият е този от "Красно село" през "Овча купел" до жп връзката София-Перник.

Метростанциите ще бъдат общо 12 с 12-километрово трасе. Изграждането на третия лъч на метрото трябва да приключи до есента на 2019 година. Тогава от Перник до центъра на София ще се стига за около 25 минути.

От понеделник до петък обаче "полетът на птичките" е интензивно насочен по източното направление на път Е79 към София.На практика столичното метро няма да стига до Перник, но ще има удобна връзка с града.

Преди това да се случи обаче предстои българското председателство на Съвета на Европейския съюз. А въпросът е ще се качат ли европейските чиновници в столичното метро?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase