Снимка: Архив, Булфото

Стационарна камера за скорост ще бъде монтирана на Околовръстното шосе на София в участъка между Казичене и разклона за магистрала "Хемус", съобщиха от Пътна полиция за "Монитор".

Основите на устройството вече бяха подготвени във вторник, а днес и самата камера ще бъде поставена.

По думите на инспектор Николай Крушарски от КАТ в този участък се наблюдава "едно предразполагане на водачите за каране с превишена скорост".

Към момента ограничението там е 90 км/ч, но според служителя на Пътна полиция само за 5 часа в понеделник са засечени 102-ма нарушители, преминали с превишена скорост.

Най-честото превишение е с 30-40 км/ч повече от разрешеното, допълва Николай Крушарски.

В този обновен участък от Околовръстното се правят често гонки и в неделя премиерът Бойко Борисов обеща да бъде сложена камера за скорост там, за да се прекрати тази практика.

Докато уредът влезе в експлоатация, там ще седи кола с мобилна камера, която да заснема всички нарушители, допълниха от Пътна полиция.

От там очакват съвсем скоро да се сдобият със 70 нови преносими и стационарни камери. В момента все още текат процедури по обществени поръчки.

Тече и процедура по изграждане на единен център за обработка на нарушенията и така няма да се налага на служителите в различните дирекции да обработват фишове, а само ще установяват нарушения и ще ги изпращат към центъра.

Коментари Напиши коментар

64

Виктор

преди 3 години

Те хубаво слагат камери но поне едни лампи да сложат там нищо не се вижда и знак за камерата не са сложили това е *** работа.

63

Анонимен

преди 3 години

90 км/ч е за двулентов път с едно платно за движение, каквито са повечето пътища в България, но е безумно малко за многолентови пътища, с две отделни платна за движение. Околовръстното е с осем ленти в две платна, но... 90 км/час, тук-там и 40-50 км/час. Не е изненада, че шофьорите масово нарушават правилата там.

62

Анонимен

преди 3 години

Има много места в София, където на широки улици и булеварди, с по две отделни платна за движение, където е безопасно да се движиш с над сто км/ч, но ограничението е като в населено място 50 км/ч и съответно задръстванията са поне двойно по-големи. Околовръстното е подобен случай и май си правят хранилка за глоби на КАТ.