Снимка: Булфото

Общ преглед
Ралица Скорчева-Славова и посланиците на Великобритания Ема Хопкинс и Ирландия Майкъл Форбс, както и шарже д’афер на САЩ в България Мартина Стронг откриха Whiskey Fest Sofia – най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа.

Фестът се провежда от 27 до 29 октомври в Sofia Event Center, а гостите ще избират сред над 400 уискита от цял свят. Ценители и любители се запознават с палитра от невероятни марки – освен познатите ни ирландски, шотландски и американски, ще има японски, уелски, тайвански и индийски. Гостите на феста могат да опитат рубинени и кехлибарени уискита, сладки и опушени, изключително рядко срещани напитки, както и специално направени колекционерски питиета.

И тази година майсторските класове включват лекции от експерти, които в рамките на три дни ще представят историите на дестилериите, процесите по подбор на суровините, методите на дестилация, селекцията на бъчви, спецификите на отлежаване и още тайни от света на уискито.

За втора поредна Уиски Фест София дава достъп и до отделна фестивална зала с над 60 разновидности коняк и ром. Ром и коняк експерти ще разказват истории от дестилериите и ще ви запознаят с процесите на производство на тези две категории.

На фестивала един късметлия, участник в томболата, ще спечели 60 бутилки от уникалната уиски колекция, предоставена от организаторите. Късметлията ще бъде определен от всички присъстващи, а томболата ще се тегли в последните часове на феста, пише "Булфото".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар