Снимка: visualhunt.com

До няколко дни всички 450 хиляди потребители на Топлофикация ще имат включено отопление. Към момента има топлоподаване в над 90% от училищата и детските градини. Това съобщи инж. Боян Паунов, директор на дирекция "Експлоатация" в "Топлофикация"–София, предаде "Фокус".

По думите му, има готовност за предстоящия отоплителен сезон, като всички топлоизточници са ревизирани и ремонтирани.

"Имаме готовност на 100% за зимния сезон. Има оборудвани екипи. Аварийната служба работи денонощно, 24 часа, 7 дни в седмицата и е готова да отговори на всякакви предизвикателства. Има дежурства и събота, и неделя. Предвидени са всякакви действия, за да се отговори на исканията на клиентите. Важното за периода на пускане на отоплението е всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация на съответната етажна собственост да са приключили, инсталацията да бъде завършена и обезвъздушена, всички термостати и вентили трябва да бъдат поставени на максимално положение, за да се обезвъздуши вътрешната отоплителна инсталация при първоначалното пускане", коментира инж. Паунов.

Той допълни, че в момента се подобрява сайтът на Топлофикация. Ще се създаде клиентски общодостъпен портал, където всеки потребител ще може да получава максимално полезна и широкообемна информация за централизираното топлоснабдяване и по-специално за дружеството.

Чрез новата система също ще могат да се подават сигнали от потребители, като тя ще бъде много по-достъпна, с повече функции, каза още инж. Боян Паунов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase