Снимка: архив, Булфото

Жителите на софийските квартали “Западен парк” и “Красна поляна” поискаха по-строги мерки срещу паленето на гуми и кабели. Това стана по време на публично обсъждане на готвените от Столичната община промени в Наредбата за обществения ред. Жители се оплакаха, че кварталът им е обгазан от дима, идващ от “Факултета” и Виетнамските общежития. Те многократно са изпращали сигнали, но никой не им е обърнал внимание.

Гражданка пък поиска в градския транспорт и на обществени места да се сложат табели, които да обясняват как трябва да се държат хората. Присъстващите се обединиха около тезата, че не е проблем липсата на правила, а тяхното спазване, пише "Монитор".

Преди седмица също се проведе обществено обсъждане по темата. Тогава бяха разгледани предложения за обособяване на нови пространства и регламентиране дейността на уличните артисти и музиканти. В наредбата е заложено, че те ще могат да практикуват дейностите си с разрешителни от районния кмет. Столичанка пък поиска и санкции за лаещи кучета в апартаменти.

Един от вносителите Иван Илиев обясни, че ще разглеждат всяко едно конкретно предложение за промяна в наредбата и очакват до края на годината да са готови с изчистен текст на документа, който да бъде гласуван от Столичния общински съвет. До 3 ноември от “Московска” 33 ще приемат предложения и възражения по нормативният акт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase