Снимка: Sofia Riders

Представителите на най-голямата мотоциклетна организация в България Sofia Riders (SR) обявиха 23-ти септември за дата на традиционното "Масово нощно каране 2017". Събитието с най-мащабно участие на мотоциклетисти в страната ще се проведе за трета поредна година и отново ще се състои в памет на загиналите при пътно-транспортни произшествия райдъри.
 
Идеята на "Масовото нощно каране" е да събере на едно място максимален брой мотористи с цел да се привлече вниманието на другите участници в движението. Да се напомни, че феновете на двуколесните също са на пътя, че не са пътни хулигани, а хора със семейства, които желаят да се приберат живи и здрави у дома, заявяват организаторите.
 
Честите инциденти с мотоциклетисти продължиха и през Мото-сезон 2017. Според специално предоставената за Sofia Riders от МВР статистика, от началото на 2017-та година пътно-транспортните произшествия с участието на мотоциклетисти са общо 323. От тях 23-ма са загинали, а 250 са ранени.
 
Най-честа причина за инцидентите е несъобразена скорост с пътните условия – 36%. 18% от ПТП-та са станали в резултат на несъобразена скорост с други условия, 6% поради неспазване на дистанция и по около 4% поради отнето придимство на ППС при кръстовище и навлизане в насрещното движение. 16,5% от инцидентите са поради други причини, сред които и извършване на обратен завой на двойна непрекъсната линия.
 
Сборен пункт на мотористите за "Масовото нощно каране 2017" по традиция ще бъде пред входа на Историческия музей (резиденция Бояна). Оттам в 22:45 часа започва мото-обиколка на град София по маршрут: ул. "Околовръстен път" – бул. "България" – бул. "Константин Величков" – пл. "Независимост" – бул. "Цариградско шосе – бул. "Асен Йорданов".

Обиколката ще завърши на бул. "Асен Йорданов" 3, където мотористите ще се присъединят към Extreme Fest-партито на MIRAFIORI TEAM.

Sofia Riders припомнят, че Мото-сезон 2017 продължава и призовават всички участници в движението да бъдат една идея по-бдителни и по-сериозни на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase