Снимка: архив "Булфото"

Спирането на топлата вода в половин София се отлага за края на август. Вместо от 1 до 11 август софиянци ще минат на студен душ от 30 август до 11 септември.

Причината за отлагането е в забавянето на административните процедури и строителните дейности.

Спирането на топлата ще засегне източните части на столицата. То се налага заради нов ремонт на ТЕЦ "София-изток". Ремонтни дейности ще текат и в авариралия през зимата магистрален тръбопровод.

В края на август без топла вода ще останат клиентите от следните квартали: ж.к. "Дружба" 1 и 2, промишлен район "Гара Искър", ж.к. "Младост" 1, 1А, 2, 3, 4, ж.к. "Дървеница", кв."Мусагеница", кв. "Витоша", ж.к. 4Студентски град", ж.к. "Изток", ж.к. "Изгрев", ж.к. "Дианабад", ж.к. "Лозенец", ж.к. "Гео Милев", кв. "Яворов", кв. "Иван Асен" II, ж.к. "Подуене център", кв. "Редута", ж.к. "Слатина"; кв. "Цариградски комплекс", Академия МВР, ВТУ "Т. Каблешков"; м. "Къро"; кв. "Полигона", НРТЦ, ЗИТ, БАН - ХМС, БАН-Враня, резиденции.

За да бъдат минимизирани неудобствата за потребителите, графикът за спиране на централата е съчетан с профилактиката на газоснабдяващите съоръжения.

Информацията за сроковете на спиране на топлата вода и засегнатите квартали е публикувана в сайта на дружеството – www.toplo.bg и във Фейсбук - www.facebook.com/www.toplo.bg, информираха от дружеството.

Повече подробности клиентите могат да получат на информационния телефон в Кол центъра на компанията – 0 700 11 111.

За времето на ремонтите на клиентите няма да бъдат начислявани сметки за топла вода и това ще бъде отразено в месечните съобщения, съобщават от топлофикацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase