Снимка: архив, Булфото

"В НДК става дума за капитална неадекватност. Годишните финансовите загуби са 9 млн. лева за 2015 г. и над 8 млн. лева за 2016 г. Това е счетоводна загуба. Не са пари, които са били налични и са изчезнали. Парите няма как да бъдат откраднати, защото са виртуални", обясни в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR "България сутрин" бившият председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев.

Още по темата

Той бе категоричен, че няма манипулации на обществени поръчки в НДК и определи като напълно достойно решението на уволнения директор на Двореца Мирослав Боршош да не желае да продължи работата си на поста.

"Той не подава оставка, защото никой го е възстановявал. С Боршош се познаваме от ноември 2014 г. Той е човек с визия и размах в действията си", каза още Валентин Кръстев пред Bulgaria ON AIR.

Той допуска, че е напълно възможно да има политическа поръчка срещу Мирослав Боршош. Според Кръстев става дума за 45 млн. лева, които са отпуснати за НДК и е нормално някой да използва подобни инструменти, за да смени ръководството на Двореца.

"Няма закъснели действия на прокуратурата, защото самата прокуратура е сезирана февруари тази година с данни, набавени от ДАНС", уточни гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase