Снимка: Dnes.bg

 

Силна експлозия разтърси тази нощ столичния квартал "Бъкстон". Няма информация за пострадали хора. Инцидентът стана на метри от 2-ро СОУ "Емилиян Станев", предаде репортер от Dnes.bg.

Преди полунощ товарен бус, пълен с 12 бидона с растителни мазнини, избухва в пламъци. Огънят е погълнал паркирана в близост лека кола, която е напълно унищожена. Повредени са още три автомобила, овъглени от огъня, тръгнал от резервоара на леката кола.

В 23:55 ч. живущи в района сигнализирали МВР за пламналия бус. Превозното средство е собственост на фирма за изкупуване растителни мазнини.

Според шофьора на въпросния бус инцидентът не е случаен. "Това най-вероятно е дело на конкуренцията", заяви той пред Dnes.bg.

Колите на пожарната пристигат след около 7 минути.

Представителите на ГД "Национална полиция" и ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" намекнаха за палеж. Категоричното становище обаче ще е известно след приключване на разследването.

"За сега версиите са умишлен палеж и техническа неизправност", коментираха за Dnes.bg представителите на МВР. Образувано е досъдебно производство.

Злополучният автомобил се е движил с две горива – бензин и метан. Газовата му бутилка за щастие не се е взривила. Щетите в противен случай биха били много по-големи. След потушаването на пожара, пожарникарите са обезопасили местопроизшествието, изпускайки контролирано газа под налягане. 

Автор: Александър Градинаров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase