Снимка: bTV

Преди три месеца жителите на един блок в столичния кв. "Обеля" спасиха едно новородено бебе, оставено в храстите. Майката на детето беше решила да се отърве от рожбата си, без дори да признае, че е нейно.

Три месеца по-късно майката - Цветанка, сподели, че е "сравнително добре" и съжалява за стореното.

Още по темата

Сама е изоставила бебето, но не знае защо, "просто не си го обяснявам", "предполага се, че може би не съм мислила трезво и затова съм го направила". Ако можеше да върне времето назад, нямало да го стори.

"След време, който трябва, ако реши, ще ми прости", отсече Цветанка пред bTV. 

"Може да не съм идеалната, но все пак съм си отгледала децата", каза още майката.

По думите на бащата Цветомил последните три месеца са минали тежко, той самият трудно спи след случилото се. След изоставянето на новороденото социалните служби поеха грижата за бебето, кръстено Никол, но Цветанка и Цветомил още не са го виждали.

"За мен децата винаги са означавали много", настоява майката. За Коледа тя би пожелала на Никол "да порасне здрава и щастлива и най вече, ако си е при нас, ще направим всичко възможно да си е здрава и щастлива. Просто да не е лишена от нищо. Това ѝ го пожелавам".

Двамата искат детето да им бъде върнато и са убедени, че ще се справят с отглеждането му. Решени са да разкажат на Никол за случилото се, "когато вече усетим, че започва да разбира".

Цветомил каза, че е простил на Цветанка: "Щом съм с нея, съм простил, макар че за това не виждам кой може да прости такова нещо".

От Агенцията за социално подпомагане твърдят, че все още при тях не е постъпвало искане за връщане на детето в семейството на биологичните му родители. Срещу майката Цветанка тече следствие и е възможно да ѝ бъде повдигнато обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase