Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на протестно шествие, заявено за утре вечер, съобщиха от МВР.

Поредният протест срещу мигрантите ще се организира утре в София. Инициатори са Петър Низамов Перата и Национална съпротива организират. Ще се проведе и шествие. Шествието ще започне в 18:00 часа с речи на организаторите, след което множеството ще тръгне по ул. "Мария Луиза" до "Лъвов мост", където има най-голяма концентрация на мигранти.

След това хората ще се преместят пред Парламента. Организаторите се заканват да останат там до понеделник и да посрещнат депутатите, които отиват на работа. Те искат да бъде гласувано вето на Дъблинския регламент и затваряне на границата за мигранти и бежанци.

Досега подобни протести бяха проведени в София в квартал "Овча Купел" и на Лъвов мост, в Бургас, Бояново, Ямбол, Русе, Варна и Велико Търново.

На сборното място ще бъдат изградени филтровъчни пунктове, на които полицейски служители ще извършват проверка за носене на забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки. Няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво състояние.

Столичните полицаи имат готовност при необходимост поетапно да затварят временно платното за движение по протежение на шествията. От МВР призовават гражданите за търпение и толерантност при евентуално създадено за тях неудобство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase