Снимка: Reuters, архив

Изписват от болницата 32-годишната Цветанка, която изхвърли бебето си след раждането. Момиченцето вече е кръстено – казва се Никол. Издаден му е и акт за раждане.

С майката ще продължават да работят социалните, както и психолозите, тъй като жената твърди, че не е била бременна и не е раждала, съобщи Нова тв.

Заради постъпката й жители на столичния квартал "Обеля", където тя живее, излязоха на протест срещу семейството и поискаха наказания за стореното.

Още по темата

Съседите вече помагат за обгрижването на малката Никол и искат да продължат да го правят и занапред. Затова настояват да могат да го виждат, дори след като бъде настанено в приемно семейство.

Припомняме ви, че вечерта на 26 срещу 27 септември 32-годишната Цветанка ражда вкъщи и някой оставя бебето си голо зад блок 239. То е открито от съседи късно през нощта и отведено в болница.

Новороденото е прието със стабилни жизнени показатели, лекарите лекуват анемия и инфекция. То най-вероятно ще бъде дадено в приемно семейство.

Бащата Цветомил Колев твърди, че не е знаел за бременността на Цветанка. Той се грижи за сина им Иван, на 2 г., и се надява социалните да не му вземат детето.

Жената, изоставила бебето, има и друго дете на 5 години, за което се грижи друг мъж, който му е баща.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase