Снимка: кадър, Нова телевизия

Това, което се е случило с професор Колев не е практика. Така проф. Пенчо Гешев, ректор на НСА, коментира скандала с професора, предложил секс на студентка, за да си вземе изпита.

По думите на ректора този случай е дошъл като гръм от ясно небе, но признава, че в Академията се говори, че и друг път са се случвали такива неща.

Още по темата

"Имало е сигнали от студенти преди две-три години – конкретно два сигнала, получени устно, че са им искани пари. Тогава посъветвахме студентите да съдействат на полицията с белязани пари. Но няма схема за покупко-продажба на изпити в НСА", категоричен бе той.

Проф. Гешев бе категоричен, че случаят, показан от "Господари на ефира", ще нанесе голям удар върху авторитета на НСА.

"Ако има още такива случаи, апелирам студентите да дойдат и да ни уведомят. След това, което се е случило с Ваня, сега имаме основания да реагираме. Но според мен целта е била проф. Колев да постигне близост с Ваня", смята проф. Гешев.

Бившата адреналинка Ваня учи в Националната спортна академия от четири години и досега не е чувала за такава практика в НСА.

Самата тя споделя, че в началото била много притеснена и знаела, че това е недопустимо. А отишла при палавия професор за избираем предмет - хокей на трева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase