Снимка: Bulphoto

Мъжът, който вчера удари 12 коли по бул. "Цариградско шосе" и впоследствие бе арестуван пред сградата на БНТ, лекува депресия от 1 година. Това съобщи съпругата му пред Нова телевизия.

Още по темата

"В резултат на това, че пие лекарства за депресия от 1 година, сега се отключва и свръхвъзбуда и затова се стига до това състояние", обясни тя. Жената бе категорична, че никога не е предполагала, че ще има проблем.

Диагнозата на шофьора не предполагала болнично лечение, а той не пропускал и ден без да си вземе лекарствата. Работил и с психиатър. По думите на съпругата му не за първи път изпада в депресия, но тогава просто спирал да говори.

Жената заяви, че съжалява за случилото се вчера и бе категорична, че ще се търси начини да компенсира щетите на ударените автомобили.

Иначе мъжът бил изряден шофьор, даже имал и златен талон.

"Депресията е много сериозно заболяване. Никой не е застрахован. Възможно е в хода на приемане на антидепресанти човек да премине границата и човек да отиде в другата фаза на свръхвъзбуда, свръхдейственост  - така наречената фаза на манията", изтъкна д-р Цветеслава Гълъбова.

Тя посочи че главните симптоми на депресията са загуба на интерес към всичко, не може да се храни.

"Тъй като при депресията опасното поведение на човека е насочено предимно към него самия, а не към околните, това заболяване често се подценява", изтъкна Гълъбова.
 
"Психотестът се продава под път и над път. Изпращат ви го от един град в друг", заяви Йонко Иванов от Съюза по авто-мото подготовка. Той прогнозира, че този тип нарушения ще се увеличат.

Коментари Напиши коментар

45

к

преди 3 години

До Анонимен
....не ти личи...

44

Анонимен

преди 3 години

Оня ден гледах един дето шареше и блъсна кола как после ревеше, че майка му ще го пребие :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
А човека, дето тъпчото му строши колата нещо хубаво говореше за майка му все пак! :)))))))))))))))))

43

Анонимен

преди 3 години

Знаех си аз, че късопишковчетата, дето шарят между лентите и пробват да "избурят" опашката са с психични проблеми, ама ето - докторите го доказаха!
Ама още МНОГО има Бе!
Има и Дивойки - те са плиткопичурки, вероятно...
Много са проЗти, горкичките.. и карат едни раздрънкани тенекиии...
Ама к'фо да каже човек - проЗДотия-та си им е "майчина" и "татерна", вероятно...