Снимка: Bulphoto, архив

Кой е шофьорът, изоставил злополучната "Алфа Ромео" след катастрофа на кръстовището на Сточна гара в София? Този въпрос се оказа повече от сложен.

Колата е изоставена след катастрофа, случила се преди падането на големия сняг в средата на месец януари.

Още по темата
След като снегът се стопи и се видя какво се крие под него, от Центъра за градска мобилност са категорични, че няма как паяк да захване колата, тъй като гумите й не са на мястото си.

От КАТ обаче установяват, че колата е собственост на възрастен мъж, който обаче я е продал още преди 7 години. Оттогава насам автомобилът сменя няколко собственици, но никой не я е прехвърлил на свое име.

В крайна сметка следите стигат до Пазарджик, а оттам до велинградско село, където живее физическият собственик на колата. Връчена му е призовка и той вече е дал показания, съобщи Нова тв.

Един от последните собственици на колата е Мустафа Кундьов. Той купува колата, ползва я едва 8 месеца, тъй като не успява да я прехвърли на свое име. Води се на мъж от Пловдив, с когото обаче не успява да се свърже. Затова я и продава, по думите му на таксиметров шофьор.

От КАТ са убедени, че ще разнищят до край случая и ще разберат кой е седял зад волана при катастрофата. А законът предвижда до 6 месеца лишаване от книжка за избягал от мястото на катастрофата.

Коментари Напиши коментар

21

18 долню

преди 6 години

Пич, тя не е прехвърляна при продажба ТОЧНО защото не са и плащани данъци!

20

Кундьо Пазарджишки

преди 6 години

Ще го лишат от книжка ако има такава .... хахах

19

Анонимен

преди 6 години

Аз съм с един от трите пострадали автомобила от въпросната катастрофа.Случи се на 13.01. вечерта.Бяхме спрели на червен светофар.Въпросната Алфа изведнъж се появи отзад с над 100км/ч.Последваха ударите.След това от Алфата са излезли 2 момчета и са избягали.Лошото е,че и 3-годишната ми дъщеря беше в колата.Стресът за нас беше голям.Слава Богу,че всички сме живи и здрави.Надявам се полицията да си свърши работата и виновният да бъде наказан.