Снимка: Bulphoto, архив

Кой е шофьорът, изоставил злополучната "Алфа Ромео" след катастрофа на кръстовището на Сточна гара в София? Този въпрос се оказа повече от сложен.

Колата е изоставена след катастрофа, случила се преди падането на големия сняг в средата на месец януари.

Още по темата
След като снегът се стопи и се видя какво се крие под него, от Центъра за градска мобилност са категорични, че няма как паяк да захване колата, тъй като гумите й не са на мястото си.

От КАТ обаче установяват, че колата е собственост на възрастен мъж, който обаче я е продал още преди 7 години. Оттогава насам автомобилът сменя няколко собственици, но никой не я е прехвърлил на свое име.

В крайна сметка следите стигат до Пазарджик, а оттам до велинградско село, където живее физическият собственик на колата. Връчена му е призовка и той вече е дал показания, съобщи Нова тв.

Един от последните собственици на колата е Мустафа Кундьов. Той купува колата, ползва я едва 8 месеца, тъй като не успява да я прехвърли на свое име. Води се на мъж от Пловдив, с когото обаче не успява да се свърже. Затова я и продава, по думите му на таксиметров шофьор.

От КАТ са убедени, че ще разнищят до край случая и ще разберат кой е седял зад волана при катастрофата. А законът предвижда до 6 месеца лишаване от книжка за избягал от мястото на катастрофата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase