Снимка: Bulphoto, архив

Обирджиите на банковия клон в "Люлин 7", задигнали около 100 хиляди лева снощи, са разполагали с вътрешна информация. В това е убеден Красимир Цветанов от българската бодигард асоциация.

"Крадците са влезли секунди преди да дойде екипът за инкасо, което е изключително притеснително, защото можеше да се стигне до престрелка", коментира Цветанов пред bTV и припомня, че само на метри има трамвайна спирка.

Още по темата
По думите му крадците със сигурност са имали план и са знаели кога и как да действат.

Здравко Дерелиев от Асоциацията на охранителните фирми пък заяви, че банковият охранител е работил съгласно всички вътрешни процедури на банката и на охранителната фирма и е успял да съхрани живота и здравето на служителите.

"Крадците работят по предварително изготвен план, те са наблюдавали банката дълго време, те са направили маршрута, те са знаели откъде ще влязат, къде ще излязат и само по щастлива случайност не са се срещнали с инкасо автомобила, в който със сигурност има оръжие. Те са видели, че това вероятно е най-лесният начин за измъкване и са го използвали", заяви Красимир Цветанов.

Според Дерелиев пък е наложително всеки възложител да направи сериозна преоценка на нивото на охрана, както и на бюджета, който отделя, тъй като по време на криза първо се орязвали парите за охрана. По думите му подобни инциденти ще се увеличават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase