Петър Стоянович. Снимка: архив, БулФото

Министърът на културата д-р Петър Стоянович разпореди две независими експертизи за вредни материали в сградата на Националната гимназия за древни езици и култури /НГДЕК/ на ул."Баба" в кв."Модерно предградие", съобщиха от министерството.

Експертизите в ремонтираната с европейско финансиранe сграда започват днес от 10.00 часа. При вземането на пробите ще бъдат поканени представители на училищното настоятелство, както и на медиите.

Още по темата

Пробите от стените на училището ще бъдат взети от компетентните органи, които единствено имат право да извършват подобни измервания - Центъра по обществено здраве и анализи към дирекцията "Аналитични лабораторни дейности" в Министерството на здравеопазването и Националния институт за европейски изследвания към Министерството на регионалното развитие, се посочва в съобщението.

Очаква се отговор и от лабораторията на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

"Предстои да вземем държавническо решение за бъдещето на Класическата гимназия, което ще гарантира здравето и живота на нашите деца, както и ще възстанови нормалния учебен процес в това елитно наше училище", е казал министър Стоянович, цитиран от пресцентъра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase