Снимка: Булфото
fallback

Кметът на София няма ресурса да осигури обществения ред, това се прави от полицията, обяви кметът Столична община Йорданка Фандъкова по време на заседание на Столичния общински съвет.

"Работим в доста добра координация и сътрудничество със СДВР, понякога спорим, но настоявам, когато има необходимост, да се затваря и веднага след това да се пуска движението.

Опитваме се в тази сложна политическа ситуация да осигуряваме възможния обществен ред и го правим заедно с органите на реда”, посочи кметът, цитирана от "Фокус".

Фандъкова посочи, че полицията има право да затваря определени зони в града при необходимост.

"Дали тази необходимост съществува – не съм аз човекът, който може да каже. Ежедневно настоявам да се работи гъвкаво, да не се блокира тотално градът", добави Фандъкова.

Тя възрази срещу по думите й опитите на групата на БСП в Столичния общински съвет да прехвърлят на общината отговорността за затваряне на улици по време на протестите.

"В последните месеци виждаме ежедневно, че ситуацията в София е напрегната и е много трудно да се направи баланс, така че да се осигури законовата възможност и конституционното право на гражданите да изразяват своята позиция в една или друга посока, и в същото време да се запази редът, да няма напрежение и да има спокойствие в града – особено по отношение на организацията на движението и липсата на блокиране на кръстовища”, заяви кметът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

независим

преди 10 години

Първо искам да уточня нещо , което ми прави неприятно впечатление.Фандъкова,както и всички останали кметове в страната , са КМЕТОВЕ. Определението ГРАДОНАЧАЛНИК е за началникът на полицията.Вземете един тълковен речник и го прилагайте.Втора,вчерашното решение на Фандъкова беше скандално . Три митинга на едно и също място и по едно и също време.Икой имаше полза от това. Таксиметровите шофьори ,които протестират за забрана на над 10 год. таксита или ежегодните психотекстове. Жертвите по Цаигра

4

xdghd

преди 10 години

Да ,а да ремонтират булеварди завършени началото на годината ,отново е отпушване на града,фъндъчката ще има пръчката,само почват ремонти края на есента и началото на зимата ,за да точат средства на гърба на обикновения гражданин

3

Софиянец

преди 10 години

Това българите сме *** народ. Избираме политиците или "нещо" и след това протестираме срещу тях или "нещото". Докога бе кратуни мен вече ме няма, сърбайте си попарата!

fallback