Архив: Булфото

Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ отмени решение от 23 октомври 2013 г. на Съвета на директорите на "Столичен градски транспорт" ЕАД за обявяване на класирането и избора на изпълнител на обществена поръчка с предмет "Доставка на нови газови съчленени автобуси и специализирано оборудване към тях". Това съобщи пресцентърът на комисията.

Производството е установило, че избраният участник за  изпълнител на обществената поръчка "Ман трък & бъс" АГ не е представил декларации по чл. 47 от Закона за обществените  поръчки от страна на всички 45 прокуристи на дружеството.

Тъй като кандидатът не е изпълнил указанията на помощния орган на възложителя и не е представил всички изискуеми документи по ЗОП, това е основание за неговото отстраняване от участие в процедурата за възлагане на обществената поръчка.

КЗК счита, че с допускането на "Ман трък & бъс" АГ до оценка и впоследствие класиране на първо място, процедурата е била опорочена, поради което обжалваното решение за избор на  изпълнител се явява незаконосъобразно и следва да бъде отменено.

КЗК връща процедурата на етап разглеждане на допълнително представените документи на участниците съобразно мотивите в решението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase