Снимка: архив, Булфото

Средно с 15 на сто се увеличават заплатите на лекарите, медицинските сестри и помощния персонал в Александровска болница, съобщиха от лечебното заведение.

Заповедта за увеличението е подписана днес от изпълнителния директор на болницата д-р Костадин Ангелов след преговори със синдикатите в лечебното заведение по новия колективен договор, който ще бъде подписан до края на седмицата.

Увеличението на възнагражденията влиза в сила със задна дата от 1 февруари и ще стане на три стъпки. Втората стъпка влиза в сила от 1 март, а третата индексация ще е от 1 април.

Ръководството предвижда и раздаването на допълнителни трудови възнаграждения под формата на клинични пътеки, в зависимост от работата и резултатите на отделните клиники и от коригирането на предвидените средства по клинични пътеки.

Предвижда се и увеличение на заплатите с близо 7 на сто за служителите в администрацията на болницата. Търсят се възможности и за допълнителни възнаграждения на работещите по време на Великденските празници, както и увеличение на средствата за допълнителните финансови стимули за научните степени "доктор по медицина" и "доктор на медицинските науки".

От миналата седмица всички дежурни екипи в болницата вече получават топли и студени ободряващи напитки, като се подсилва и храненето на персонала по време на дежурства, съобщава още пресцентърът на Александровска болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase