Снимка Булфото

Общ преглед

Протестът в центъра на София срещу монополите прерастна в сблъсъци между протестиращи и полиция. Засега няма данни за пострадали.

Около 13.20ч. част от  митингуващите, които бяха затворили за кратко "Орлов мост", тръгнаха към централата на ЧЕЗ.

Шествието се върна по бул. "Цар Освободител" към Софийския университет и после пое по бул. "Цар Освободител" и "Раковски".

Жандармерията обаче блокира пътя на шествието към централата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Около 13.50ч. протестиращите бяха пресрещнати от кордон жандармеристи по ул. "Раковски" на ъгъла с ул. "Неофит Рилски".

В 13.55ч. част от събралите се опитаха да пробият кордона. Срещу жандармеристите полетяха камъни и бутилки. Някои от протестиращите се опитаха да обърнат паркирана наблизо кола на жандармерията.

Засега няма данни за пострадали, като жандармеристите отблъскват протестиращите на около 50 метра от централата на СДС в посока площад "Славейков". Протестиращите скандират „мафия”, докато отстъпват.

Движението по улицата е спряно.

Около 14.25ч. организаторите призоваха протестиращите да тръгнат към президентството. Повечето присъстващи поеха обратно по "Раковски" в посока администрацията на президента на Ларгото.

Агресивни действия на част от протестиращите в София наложиха намесата на органите на реда, съобщиха на свой ред от пресцентъра на МВР.

По време на днешния протест в София група от около 4 000 души се отдели от останалите протестиращи и се насочи към сграда на електроразпределително дружество ЧЕЗ. На място част от присъстващите са започнали да чупят пътна настилка и да я хвърлят по полицейските служители, направили са опити да обърнат специализирани полицейски автомобили и са използвали сълзотворни спрейове срещу полицаите.

Това е наложило служителите на реда да предприемат необходимите действия с цел предотвратяване на по-нататъшни вандалски прояви. При намесата не са използвани помощни средства.

*Актуализирано към 15,20 часа с позицията на МВР

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар