Снимка: Bulphoto

Няколко хиляди протестиращи срещу високите сметки за електроенергия блокираха Орлов мост, съобщи БТА. На място е пристигнала и жандармерия, както и заместник-директорът на СДВР Ивайло Спиридонов.

Във връзка с преминаването на митинг шествие временно е затруднено движението на кръстовище Орлов мост, съобщи пресцентърът на Столична община.

Автобусите, идващи от ж.к."Младост" обръщат по бул."Еминеску" и продължават в посока Сточна гара. Превозните средства от НДК в посока център ще завиват по бул."Драган Цанков", бул."Алея Яворов" и продължават по бул."Еминеску". Тролейбусите по линия 1,5, 8 от НДК в посока център ще обръщат при кино "Одеон", а в обратна посока на "Винарово колело".

Междувременно протестиращите срещу високите сметки за ток и парно в столицата започнаха да освобождават Орлов мост и да се насочват към централата на елекроразпределителното дружество ЧЕЗ.

Протестиращите се източват по бул. „Цар Освободител”, движението обаче все още не е възстановено, тъй като хората са много. Шествието е съпроводено от полиция. Гражданите продължават да изразяват със скандирания недоволството си от високите сметки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase