Столичният кмет Йорданка Фандъкова мечтае да успее да отпуши София от автомобилния трафик. Снимка: БТА, архив

Мащабната работа по 5 - 6 огромни обекта е причината за затрудненото движението в София посред отпускарския сезон. 

Предстои започването на ремонта на още две кръстовища, обеща на всеслушание столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от Фокус.

Още по темата

Движението в София щяло да бъде затруднено и през следващата година, но по-важното било, че нужните пари - европейски и от бюджета на Столична община, били в наличност.

Нужно било само да има търпение, посочи още Фандъкова.

"Не мога да обещая, че задръстванията ще спрат. Има още много работа. Неслучайно най-големите строителни дейности ги правим през лятото, особено през август. Тогава София е свободна от автомобили", заяви още Фандъкова.

"На булевард „Ломско шосе“ строително-ремонтните дейности трябваше да приключат в края на август, сега сме средата на юли. Веднага, след като са готови строителите, пускаме, за да се облекчава движението постепенно", допълни Фандъкова.

Естакадата в ж.к. "Младост" ще бъде пусната за движение в утре (вторник). Тя била готова още преди седмица, но й се правели тестове.

До края на юли се пуска за движение и надлез „Надежда” във всичките му участъци, в които сега се строи.

До края на октомври пък трябва да бъде готово кръстовището на Телевизионната кула, септември най-късно трябва да бъде пуснат за движение и бул. „Бъкстон”, където вече се гради канализацията и се подменя водопроводът, бул. „Черни връх” – на 15 август, бул. „Мария Луиза” – до края на август т.г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase