Снимка: Bulgaria ON AIR

Опитното ченге и новакът е класическа схема, която действа и във филма на Торстен Кюнстлер "Ченгета в действие".

Главните персонажи Люк и Тео са пълни противоположности. Опитният и по-възрастен полицай е вечно начумерен, без обноски, наясно с всичко в живота, докато младокът е  навътре в теоричните знания, които сложно вплита в практиката. Все пак в негова полза работи фотографската му памет.

И докато единият заобикаля правилата, другият строго ги следва, което води до редица комични ситуации, а двете ченгета се налага да работят заедно за да намерят отвлечената дъщеря на посланика на Молдова.

Кюнстлер снима криминална комедия, подхождайки с усмивка към напрегнатите ситуации. Действието е изпълнено с неловки сцени, противоположни житейски възгледи, обрати и пресечни точки, които да покажат, че за всеки има място под слънцето, въпреки различията. Неизменно професионалните ангажименти са усложнени от личните преживявания на героите, които са майсторски изпълнени от Тил Швайгер и Матиас Швайгхофер.

Филмът е със специалното участие на актьора от български произход Самуел Финци, който влиза в образа на чичото на отвлеченото момиче.

Гледайте "Ченгета в действие" на 27 март от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase