Кадър от "Пътищата на живота". Снимка: София Филм Фест

Програмата на 25-ия София Филм Фест продължава на 6 април в Дом на киното от 16.00 часа с прожекция на филма "Оазис". Продукцията на сръбския режисьор Иван Икич е разделен на три глави, всяка от които е кръстена на един от трите ключови герои. Филмът, отличен с почетен диплом на 25-ия СФФ, представлява мозайка от разкази за пътищата на сърцата и преплитането им в трагичен любовен триъгълник за хора в едно забравено от Бога място – специален дом  за деца с интелектуални затруднения, изоставени от родителите си.

От 18:30 може да видим "Парцалев" -  филм-портрет за легендарния любимец на публиката , актьорът Георги Парцалев. Съдбата му е преплетена с историята на Сатиричния театър, но и с тази на българското кино. По времето на социализма обаче различната сексуална ориентация е достатъчна причина един творец да бъде лишен от официални награди и публично признание. Режисьор на "Парцалев" е Валентина Фиданова,
а продуцент – Христо Христов , които лично ще представят филма пред публиката в Дома на киното.

От 20.30 часа е "Пътищата на живота" - знаменитата британска режисьорка Сали Потър се доверява на класата на Хавиер Бардем, за да разкаже в нейния най-нов филм един ден от реалността на Лео и неговата дъщеря. Заедно с изключително талантливи актьори като Ел Фанинг, Лора Лини и Салма Хайек, те рисуват моментна картина на мозайката от алтернативни животи, които героят би могъл да изживее. Закупените билети за прожекцията, планирана за 31 март, важат без презаверка.

В Културен център Г8 от 19.15 часа е прожекцията на  "В плен на мрежата" на чешките режисьори Барбора Халупова и Вит Клусак изследва света на сексуалното онлайн насилие над деца. Разказът се потапя в тъмните води на педофилията и отваря очите на всеки зрител, готов да се срещне с неудобната истина.

В Евро Синема  от 18:45 е  "Животът на Брайън според Монти Пайтън". С тази прожекция ще отдадем почит на паметта на режисьора Тери Джоунс! Животът на Брайън ни учи, че единственият начин за заклет индивидуалист да оцелее в притворния, слабоумен свят, е винаги да възприема живота само от светлата му страна. Филмът ще бъде представен лично с видео обръщение от Майкъл Пейлин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase