Кадър от "Петя на моята Петя". Снимка: София Филм Фест

Програмата на 25-ия София Филм Фест продължава – началото на новата пролетна филмова седмица е на 2 април, с двете премиерни прожекции на дългоочаквания документален филм "Тихо наследство". Копродукцията с НВО Europe, дело на режисьорката Петя Накова и продуцентката Катя Тричкова, среща публиката с любовта на главната героиня Таня към глухите деца и нейната отдаденост като преподавател в специалния образователен център за хора с нарушени слухови възприятия.

"Тихо наследство" ще бъде представен в Дома на киното от режисьорката Петя Накова и продуцентката Катя Тричкова, като сред гостите на премиерата ще бъдат и операторът Димитър Костов, съсценаристът Огнян Стателов, звукорежисьорът Иван Андреев и майсторът на звука на терен Хари Бояджийски, композиторът Георги Стрезов, монтажистът Стоян Велинов, както и главните герои на историята.

"Уроци по немски" на Павел Г. Веснаков, който получи специалната награда на журито и наградата на ФИПРЕССИ на 25-ия СФФ, ще има още една фестивална прожекция, при която публиката ще може да се срещне с режисьора и представители на екипа на филма. Главната роля е поверена на Юлиян Вергов – той спечели наградата за най-добър актьор на фестивала в Кайро, където "Уроци по немски" имаше своята световна премиера.

Специални гости на 3 април, в Дома на киното, ще бъдат режисьорът Павел Г. Веснаков, актьорът Юлиян Вергов и продуцентът Орлин Руевски – очакваме Ви на среща с тях след филма. Начален час на прожекцията – 20:30 часа.  

Неделната вечер е отредена за среща с творческия екип на филма на Александър Косев "Петя на моята Петя". Творбата носи заглавието на разказа на превърналата се в легенда
поетеса Петя Дубарова. Подходът в създаването на тази история е да се свърже бъдещето с миналото.

Творческият екип ще представи своята творба и ще се срещне с публиката на 4 април, от 20:30 часа в Дома на киното. Сред гостите на прожекцията ще бъдат актьорите Александра Костова, Алиса Атанасова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Максим Методиев, продуцентът Николай Урумов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase