Снимка: София Филм Фест

София Филм Фест обединяват сили със "Заедно в час" за каузата  – качественото възпитание и образование на младите хора. Всяка година фестивалът привлича публиката с уникално многообразие от филми, интригуващи и важни за възпитаването на вкус към изкуството и стойностните му творби у младите поколения.

От СФФ коментират, че подкрепят усилията на фондацията, тъй като и те смятат, че хората са най-ценният ресурс, който би провокирал промяна в средата ни на живот. Екипа на феста не за първи път обръща поглед към децата. Всяка година се провежда тяхната инициатива "СФФ за учащи", при които могат да се гледат качествени европейски и световни филми.

 Мисията на програмата за професионално и лидерско развитие "Заедно в час" е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти, които работят дългосрочно за промяна на образованието в България.

Възпитаниците на програмата на "Заедно в час" споделя как техните успешни практики може да се споделят с други учители и обсъждат продукти и услуги, които да са в помощ на директорите на учебните заведения.

През 2019 година програмата "Заедно в час" продължава да набира желаещи да се включат в каузата , а 15 април  е крайния срок за кандидатстване. За одобрените кандидати предстои интензивно обучение през лятото, а от септември - работа като учители в 11 области на България, в продължение на две години.

Кандидатстването става с онлайн формуляр на сайта на "Заедно в час". Няма изискване за учителски опит или педагогическа правоспособност – те се придобиват в рамките на програмата. Задължително изискване е висше образование с минимум бакалавърска степен, придобита до септември 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase