Снимка: София Филм Фест

Майсторът на документалния разказ Шон Макалистър гостува в София и Пловдив. Той ще участва в 23-тия София Филм Фест и в новата филмова инициатива "Фабрика кино - пътуване във времето" в Пловдив.

В София Макалистър ще представи най-новата си творба "Северна душа". Режисьорът Шон Макалистър е познат на българската публика с филмите си, част от програмите на предходни издания на фестивала София Филм Фест.

Киноразказите му представят портрети за живота на обикновените хора, които успяват да оцелеят, притиснати между политически и лични конфликти. Главен персонаж в новия филм на Макалистър "Северна душа" е складовият работник Стив Арнът.

Него режисьорът открива в покрайнините на родния си град Хъл. Градът е носител на титлата Британска столица на културата за 2017г. След като се завръща в Хъл, Макалистър отново заживява с 90-годишните си родители, но вниманието му е привлечено от промените в града, чиито обществени средства са орязани, а хората са разделени заради "Брекзит". Прожекцията на филма ще се състои на 22 март в Дома на киното от 18.30 часа.

Макалистър е специален гост и на инициативата "Фабрика кино - пътуване във времето" - проект от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Очаква се на 23 март той да пристигне в "Града под тепетата", където ще представи филмите си "Северна душа" и "Сирийска любовна история". Прожекциите ще се състоят в културен център "Бялата къща" от 17.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase