Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. След полунощ и в сутрешните часове на места, главно в Източна България, ще има ниска облачност и мъгли, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще са предимно между 11° и 16°, в София - 12°.

В събота ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София - около 30°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня още ще се понижи.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има мъгла и ниска облачност. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 18°.

В неделя в Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността от запад на изток бързо ще се увеличава и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Очакват се локални значителни количества. Температурите ще се понижават и към 15:00 часа ще са в широк интервал: от 16-18° в западните райони до 28-30° в Горнотракийската низина. Привечер валежите ще обхванат и източните райони; там вятърът временно ще бъде от север-североизток. През нощта срещу понеделник интензивни ще са валежите в Централна Северна и в Североизточна България, но от запад ще започнат да спират.

В понеделник над източната половина от страната ще бъде облачно, ветровито и дъждовно; над западната половина валежите ще спрат, облачността ще започне да се разкъсва, вятърът ще отслабне. Температурите ще са с малък дневен ход и максималните ще са с 10-15° по-ниски в сравнение с предишните дни. (НИМХ)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase