Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Днес облачността над страната ще значителна и на места в югозападната половина ще има валежи, предимно от дъжд. В повечето райони слаби, само в крайните южни райони ще са умерени до силни.

В източната половина от страната вятърът отново ще се ориентира от юг-югоизток и ще се усили до 15 m/s.

Максималните температури ще бъдат в широки граници от 4-6° в северозападните райони до 14-16° на места в Източна България, в София - около  9°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието облачността ще е значителна, но валежи не се очакват. Ще духа силен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 11° и 14°, на морската вода - 9°-10°.

Над планините ще е предимно облачно, по билата и мъгливо. На места ще превалява слаб сняг, под 1000 м - дъжд. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра - около минус 4°.

В неделя ще преобладава облачно време, на места, главно в Източна България с валежи от дъжд. Вятърът ще отслабне, временно и ще стихне. Минималните температури ще са от минус 2° в западните до около 10° в източните райони, а максималните - предимно между 7° и 12°.

В понеделник ще бъде облачно, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Температурите все още ще са по-високи от обичайните. По-късно през деня със слаб до умерен вятър от изток североизток ще започне да  прониква студен въздух. Вечерта от югозапад валежите ще се активизират, повишава се вероятността да са значителни по количество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase