Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време. Разкъсвания и значителни намаления на облачността ще има над Югозападна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта в по-голямата част от страната, с изключение на долината на Струма, валежите ще се активизират. В повечето райони ще вали дъжд, а в Предбалкана и планините – сняг.

През деня постепенно валежите ще отслабват, а до вечерта в повечето райони и ще спрат.

Още през нощта в цялата страната вятърът ще се ориентира от североизток и ще е предимно умерен. През деня ще обръща от запад-северозапад и в повечето райони ще отслабне. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните - между 2° и 7°. В София минимална температура около 0°, максимална около 3°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Преди обяд все още на места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър, който през деня ще се ориентира от север-северозапад. Максимални температури: 9°-10°, колкото е и температурата на морската вода.

Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще преобладава облачно време. Преди обяд все още на места с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от север-североизток, който през деня по високите части ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 3°.

През следващите два дни ще има значителна облачност. В петък ще е почти без валежи, а в събота от запад на изток на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг.

Вятърът ще е слаб от запад, в събота до умерен от северозапад. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните - между 5° и 10°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase