Снимка: БГНЕС

Студено за средата на март ще остане времето у нас и през уикенда, съобщават от НИМХ.

През нощта от североизток облачността ще се разкъсва и намалява, над повечето райони - до предимно ясно. Ще духа слаб, в Източна България - умерен, вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в София - около минус 4°.

В петък облачността ще е разкъсана, над планинските и източните райони - по-често значителна, и на отделни места там ще прехвърча слаб сняг. Ще духа до умерен, в Източна България - временно силен, вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София - около 3°.
 
Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, на места ще превали слаб дъжд. Ще духа временно силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха 6°-7°, а на морската вода е 5-6°.

Над планините облачността ще е по-често значителна, на места със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен, по билата - силен, северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 2°, на 2000 метра - около минус 7°.

През почивните дни ще се задържи студено за втората половина от март с минимални температури между минус 8° и минус 3° и максимални - между 2° и 7°. Ще има разкъсана облачност, над Източна България и планинските райони - предимно значителна, почти без валежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase