Снимка: БГНЕС

През новогодишната нощ над западната половина от страната ще бъде предимно ясно, а над източната - облачността ще е значителна. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в София - около 1°.

През първия ден от новата година облачността ще е променлива, преди обяд над източната половина от страната и над планините, по-често значителна, но без съществени валежи. Ще е ветровито - с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и силен вятър от запад-северозапад.

Ще се затопли още и максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 12°.
 
Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, но без съществени валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.
 
Над планините облачността ще е променлива, преди обяд предимно значителна. Само на изолирани места ще превали слабо. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 8°, на 2000 метра - около 2°.

В неделя вятърът ще отслабне, облачността ще е променлива, само на отделни места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат.

В понеделник вятърът от запад-северозапад ще се усили. Преди обяд ще има значителна средна и висока облачност, над Източна България - и ниска; по-късно през деня ще намалее. Дневните температури ще се повишат, сутрешните ще се понижат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase