Снимка: БГНЕС

От днес ще прониква студен въздух и температурите ще започнат да се понижават. Ще преобладава облачно време и на места, главно в Северна и Източна България, ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, максималните - между 12° и 17°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за ноември.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. На много места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър и температурите ще се понижават. Максимални температури на въздуха ще бъдат между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще преобладава облачно време и на места ще превали слаб дъжд, над 2200 метра - слаб сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра - около 4°.

В сряда температурите ще продължат да се понижават - преобладаващите минимални ще са между 2° и 7°, максималните - между 8° и 13°. Облачността ще започне да се разкъсва, но над югозападните райони ще се задържи значителна и преди обяд там все още е възможно слабо да превали.

В четвъртък и петък вятърът ще е слаб, предимно от изток-югоизток, в много райони в нощните часове ще стихва. Ще има повече и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността, особено над планините и планинските райони. Сутрин в равнинната част от страната ще има условия за мъгла или значителна ниска облачност, на повече места и по-дълго задържаща се в петък. Максималните температури ще бъдат предимно между 10° и 15°, а минималните в четвъртък ще са около нулата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase