Снимка: БГНЕС

Днес ни очаква облачно време, през деня на места ще превали слаб дъжд, в Североизточна България и Централния Предбалкан - примесен със сняг.

Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София около 0°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.  

Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили до умерен и с него ще проникне нова порция студен въздух. Максималните температури ще бъдат от 4°-5° в североизточните райони до 14° в крайните югозападни. За София се очакват около 7°-8°.

Над Черноморието ще има значителна облачност и от север на юг на много места ще превали слаб дъжд. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 6 и 8 градуса, толкова са и на морската вода.

В планините облачността от североизток също ще се увеличи и ще превали слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Във вторник над Източна България през по-голямата част от деня вятърът ще е североизточен и облачността ще се задържи предимно значителна, почти без валежи. Над Западна още сутринта облачността ще започне да намалява. Температурите ще са без съществена промяна.

През нощта срещу сряда в цялата страна вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, облачността ще намалее до ясно време. На 3 март ще бъде слънчево, дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще са между 10°-15°.

До вечерта вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. В четвъртък ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места в Източна България и по поречието на Дунав с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад и дневните температури още малко ще се повишат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase