Снимка: БГНЕС
В Западна и Централна България времето днес ще е предимно облачно, в северозападните райони може да има и валежи от дъжд. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса. През целия ден ще има значителна облачност, сочи прогнозата на НИМХ. 
 
В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлуе студен въздух. Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса. Вечерта дъждът по високите полета на Западна България ще премине в сняг. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.
 
Над Черноморието ще има значителна облачност. Максималните температури на въздуха ще са 12-16 градуса, а тези на водата 9-10 градуса.
 
В планините ще има значиелна облачност с валежи от дъжд, а над 1600 метра - от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7 градуса, а на 2000 метра - минус 1. 
 
В петък се очакват значително по-ниски температури. Минималните ще са между минус 8 и минус 3, а максималните минус 3 и 4 градуса. През почивните дни ще се задържи студено. В събота вятърът ще отслабне. 
 
Жълт код за силен вятър е в сила за цялата страна за четвъртък - 11 февруари. В областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Пловдив до обяд ще духа силен вятър от юг-югозапад, а след обяд ще се ориентира от северозапад. 
 
В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч и Габрово след обяд ще духа силен северозападен вятър със средна скорост 14-16 м/сек и пориви до 20-25 м/сек.
 
В областите Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Силистра, Русе, Разград и Търговище ще духа силен вятър от юг-югозапад с пориви до 24 м/сек. Вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад.
 
За областите с крайбрежни територии - Добрич, Варна и Бургас, ще важи и жълт код за силен вятър над морето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase