Снимка: БГНЕС

Слънчево време с временни увеличения на облачността. Такова време ни очаква през днешния ден според прогнозата за времето на НИМХ.

Повече облаци ще има след пладне над планинските райони от Южна България. Ще духа умерен, северно от планините и в Източна България - и временно силен югозападен вятър. След пладне в Дунавската равнина вятърът ще започне да се ориентира от североизток и ще се усили.

Ще продължи преносът на топъл въздух и максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, на отделни места в низините - до 37°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за май.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, като след обяд по северното крайбрежие вятърът ще се ориентира от североизток. Максимални температури на въздуха: 26°-31°, по-ниски на север от н. Калиакра. Температурата на морската е 14°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след пладне над масивите от Южна България. Ще духа силен до бурен вятър от запад-югозапад. Топло с максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра – около 19°.

През нощта срещу събота вятърът временно ще се смени със северозападен и през почивните дни дневните температури слабо ще се понижат; вероятността за валежи все още е малка.

В понеделник в източната половина от страната ще остане без валежи, в западната - на отделни места ще превали, в планините и планинските райони с гръмотевици. Температурите ще останат без съществена промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase